vineri, 5 decembrie 2008

Crăciun în Piaţa Mare

S-au aprins luminile de sărbătoare pe acorduri de colind. Târgul de Crăciun, ajuns la cea de-a doua ediţie, a fost deschis sâmbătă, 29 decembrie, cu un concert de colinde susţinut de Ştefan Hruşcă. În acelaşi timp, iluminatul festiv din zona centrală a fost aprins oficial în prezenţa primarului Klaus Iohannis, care a ţinut să transmită un mesaj de „Bun venit” sibienilor şi turiştilor din Piaţa Mare. Al doilea concert al Târgului a fost susţinut de Fanfara Militară, pe 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României.
Dacă la prima ediţie, în 2007, Târgul de Crăciun s-a desfăşurat în Piaţa Mică, anul acesta administraţia locală a hotărât ca evenimentul să aibă loc în Piaţa Mare. Principalul motiv invocat de Iohannis a fost accesul sibienilor la locurile de parcare de pe spaţiul din Piaţa Mică. De asemenea, pentru a suplimenta locurile de parcare din zona centrală, municipalitatea a decis mutarea Pavilionului 2007 de la Cazarma ’90. Acest lucru a reprezentat un avantaj pentru sibieni, pentru că patinoarul, amenajat anul trecut în cort, a fost amplasat anul acesta în Piaţa Mare şi este una dintre cele mai mari atracţii ale Târgului de Crăciun. Pe lângă acesta, spiritul Crăciunului poate fi simţit de cei prezenţi în Piaţa Mare lângă bradul de aproape 20 de metri, amplasat în faţa Bisericii Evanghelice, ori la standurile cu dulciuri, vin fiert sau alte produse specifice sărbătorilor de iarnă. Sibienii şi turiştii pot asista, de asemenea, la concertele susţinute de nume mari ale scenei, printre care actorul şi profesorul Marian Râlea, Paula Seling, Ducu Bertzi sau Cristian Pomohaci.
Sâmbătă, de Moş Nicolae, pe patinoarul din Piaţa Mare se va desfăşura un spectacol de patinaj artistic susţinut de opt artişti cu renume internaţional. Roxana Luca din România, Iulia Sebestyen şi Tigran Vardanjan din Ungaria, polonezul Bartosz Domanski, slovenul Damian Ostojik, italianca Alice Velati, Christiane Berger din Germania şi Iuraj Sviastko din Slovacia vor patina în centrul oraşului de la ora 19.30, în faţa spectatorilor, care au intrarea liberă.Ediţia de anul acesta a Târgului de Crăciun se va încheia pe data de 26 decembrie, iar intrarea la toate concertele este gratuită.

Niciun comentariu: