luni, 24 noiembrie 2008

Drumul oaselor

Încă un pas spre adăpostul câinilor comunitari. La jumătatea acestei luni au început lucrările de amenajare a drumului care va face legătura între strada Ceaikovski şi noul adăpost pentru câinii vagabonzi, care va fi construit la primăvară. Este vorba despre un fost drum de ţară cu o lungime de 750 de metri peste care se va asterne un strat de balast până la sfârşitul lunii, urmând ca după finalizarea lucrărilor de construcţie a adăpostului să fie turnat şi asfaltul. Lăţimea de şapte metri a drumului permite circulaţia pe două sensuri, iar unul dintre elementele importante luate în calcul de către constructori este crearea de ziduri de sprijin şi taluzuri pentru întărirea structurii. „Am hotărât ca acum să facem drumul. În şedinţa de consiliu local vom supune spre aprobare PUZ-ul pentru acest amplasament după care se poate trece la etapa următoare”, a declarat primarul Klaus Iohannis.
Suma totală necesară acestui drum, precum şi a amenajării sistemului de colectare şi evacuare a apelor pluviale, este de 300.000, investiţie care se va adăuga celei pentru construcţia adăpostului.Problema câinilor comunitari este una deseori semnalată de către sibieni. Aceştia se plâng că patrupedele se plimbă nestingherite pe toate străzile din Sibiu şi în orice moment există pericolul ca trecătorii să fie atacaţi. Zonele preferate de câinii vagabonzi sunt, după spusele celor deranjaţi, giratoriul de pe Mihai Viteazu şi strada Nicoale Bălcescu.

Un comentariu:

Michael Gravitt spunea...

Hello Bogdan,

I am an american that lives in Sibiu. I was hoping to find out where the azil the batrani is in Marpod so that I can do some volunteer work. I am having trouble finding a working website for b&b and was wandering if you can help me out.

If you can, then e-mail me at gravittsromania@gmail.com

Thank you in advance,

Michael